Case
DAF Trucks
Elk jaar lanceert DAF Trucks kalenders en agenda's die uiteindelijk terecht komen bij de dealers en hun eindklanten. Doordat we bij elke stap betrokken zijn, zorgen we samen voor een efficiënt proces.
Kalenders
Automotive
Het in Eindhoven gevestigde DAF Trucks is een vooraanstaande fabrikant van vrachtwagens. Met 10.000 medewerkers produceren ze dagelijks bijna 200 vrachtwagens die via hun dealernetwerk over de hele wereld worden verkocht.
Eén doorlopend project
Een heel jaar lang onderweg met een kalender
Jaarlijks verzorgen wij de productie van de DAF kalenders. Al in het eerste kwartaal wordt gestart met de werkzaamheden van de kalender voor het volgende jaar.

Van fotografie tot complexe beeldbewerking
Mooie beelden van zowel vrachtwagens als de omgeving vormen het fundament voor een geslaagde kalender. Enson is verantwoordelijk voor een deel van de fotografie, wij verzorgen alle beeldbewerkingen, de volledige opmaak en voeren de regie vanaf ons bestelsysteem tot en met het uitleveren aan de dealers over de hele wereld.

Een groot aantal beelden en daarbij behorende aanpassingen wordt tot in detail doorgesproken en vervolgens tot in de puntjes bewerkt. Dit varieert van het aanpassen van kleuren, verwisselen van velgen, het “wegpoetsen” van chauffeurs tot het “monteren” van spiegels en spoilers. Daarna wordt alles in een nieuwe inspirerende achtergrond geplaatst om een aansprekende plaat te krijgen.

Personaliseren in de online bestelportal
Een voorselectie van deze beelden wordt vervolgens geplaatst in de opmaak van de nieuwe kalender. We vervaardigen drie formaten kalenders in 7 talen en twee soorten agenda’s. Deze worden door dealers over de hele wereld via ons online bestelsysteem besteld. Ze kunnen worden gepersonaliseerd met een eigen logo en persoonlijke informatie.

Pas nadat alle bestellingen ontvangen zijn en alle personalisaties goedgekeurd, starten we met de werkelijke productie. Zo worden er nooit teveel kalenders of agenda’s gemaakt. In november versturen we vanuit ons magazijn alle samengestelde pakketten naar dealers over de hele wereld. Een deel van de kalenders versturen we aan de hand van adreslijsten in een speciale kalenderverpakking rechtstreeks naar de eindklant.
Als internationale organisatie hebben we qua drukwerk te maken met vele taalversies en specifieke landenwensen. Enson ontzorgt en neemt de gehele coördinatie over – van opdracht tot distributie. Een partner om op te bouwen!
Rob Appels
Directeur Corporate Communicatie
Ook toe aan maatwerk?
Een passende oplossing voor elke situatie?Laat ons je helpen