Case
Eckartcollege
Het verlaten van de middelbare school voelt voor veel leerlingen als het afsluiten van een belangrijk hoofdstuk van je leven waarin letterlijk en figuurlijk veel groei plaatsvindt. Een jaarboek met foto's en een persoonlijke boodschap zorgt ervoor dat leerlingen in de toekomst altijd terug kunnen blikken naar 'die goeie ouwe tijd'. Wij ontwikkelden samen met het Eckartcollege een online tool om alle input van leerlingen centraal te beheren en vormden hiermee al jaren achter elkaar een compleet boek.
Jaarboeken
Onderwijs, middelbare school
Eckartcollege is een school in Eindhoven in het stadsdeel Woensel. Er zitten ongeveer 1500 leerlingen verdeeld over de stromen MAVO, HAVO en VWO.
Alle teksten centraal
Eenvoudig en beeldend voor leerlingen en tegelijk overzichtelijk voor docenten
Voor het Eckartcollege hebben we een online portal ontwikkeld waarbij leerlingen en begeleiders zelf een pagina in het jaarboek kunnen vullen met teksten en/of foto’s binnen de huisstijl van het Eckartcollege.
Elke leerling heeft een eigen login waarmee ze zich online kunnen aanmelden. Na het inloggen komen ze op hun eigen basispagina terecht waar ze direct kunnen beginnen met het vullen met tekst voor het jaarboek. De opmaak op het scherm in de portal is gelijk aan de uiteindelijke opmaak in het jaarboek. De leerling kan zelf kiezen om een extra tekstpagina of fotopagina toe te voegen. Bij een fotopagina hebben ze de mogelijkheid om 2 foto’s toe te voegen met eventueel onderschrift.
Alles samenvoegen
Van gecontroleerde teksten in de portal tot een compleet jaarboek
Naast de leerlingen hebben ook de mentoren en een aantal docenten toegang tot de portal via een eigen login. De klassen mentoren kunnen een eigen pagina in het jaarboek vullen en hebben net als de leerlingen de mogelijkheid om een 2de pagina toe te voegen. De docenten kunnen de voortgang van de leerlingen controleren en eventuele correcties en/of opmerkingen toevoegen. Daarnaast kunnen zowel de docenten als mentoren de leerling pagina’s goedkeuren. Als laatste hebben ook de schoolleiding en coördinatoren toegang tot de portal om een eigen pagina aan te maken.

Nadat alle pagina’s akkoord zijn in de portal wordt via een InDesign template het jaarboek per richting (Mavo, Havo, Vwo) opgemaakt en kunnen nog handmatig correcties doorgevoerd worden. Er volgen meerdere correctierondes en eventueel worden nog pagina’s toegevoegd met bijvoorbeeld fotocollages of vragen zoals: “Wie was het leukst? Wie was de slimste? Wie was de beste leraar?”. Enson gaat na akkoord aan de slag en levert de jaarboeken ruim op tijd voor uitreiking tijdens de diploma-uitreiking.
Wij zijn heel erg blij en tevreden over de samenwerking met Enson voor onze jaarboeken. Al jaren nemen zij ons veel zorg en gedoe uit handen bij het maken en vullen van deze mooie herinneringen.

Altijd flexibel, bereikbaar en klantvriendelijk! Plus dat de boeken ieder jaar weer op tijd klaar zijn. Bij een proces waar pubers zo'n belangrijk onderdeel vormen van de totstandkoming is dat bijna een wonder op zich.
Klaas Lintermans
Coördinator jaarboeken & docent Nederlands - Eckartcollege
Ook toe aan maatwerk?
Een passende oplossing voor elke situatie?Laat ons je helpen