Case
Fontys
Vanuit Fontys kwam de vraag om mee te denken over de productie van een spel voor de ICT opleidingen. Aan de hand van een briefing is vervolgens het spelbord in een doos met inlay en diverse attributen ontwikkeld en geproduceerd.
FHICT Bordspel
Onderwijs
Fontys is een van de grootste hogescholen van Nederland. Met 5.000 medewerkers bieden ze 100 verschillende opleidingen in tien verschillende steden aan 46.000 studenten.
Door en door maatwerk
Verschillende technieken voor een optimaal resultaat
Zowel het uitvouwbare spelbord als de doos zijn gemaakt van gelamineerd papier dat wordt omplakt op stevig grijsbord. De set speelkaarten werd gedrukt op sulfaatkarton, vervolgens gelamineerd en voorzien van ronde hoeken. Verder is er een uitlegfolder op mooi wit ongestreken papier en een notitieblok (50 vel) op goed beschrijfbaar hvo papier. De kleuren van de dobbelstenen en pionnen zijn afgestemd op de Fontys huisstijlkleuren.

Bijzonderheden
Het spelbord moest beschrijfbaar zijn en ook kunnen worden hergebruikt. Daarom is bedacht om whiteboard pennen aan het spel toe te voegen, zodat het bord steeds achteraf kan worden gewist en opnieuw beschreven.

Deze gehele productie -van eerste concept tot en met levering van de speeldozen op locatie- heeft ongeveer 3 weken in beslag genomen.

Resultaat
Een professioneel ogend en vooral praktisch bruikbaar spel. De opdrachtgever was zeer tevreden met het resultaat, net als wij overigens!
De samenwerking met Double Click/Enson is altijd erg prettig. Jullie werken snel en efficiënt, en staan altijd open voor vragen en suggesties. De keuze van het materiaal en de afwerking voegt een voelbare kwaliteit toe, waardoor het spel een hoogwaardige uitstraling krijgt. Wij zijn zeer tevreden met het resultaat en het spel is goed ontvangen binnen onze organisatie.
Rianne Langenhuizen
Grafisch Vormgever, Marketing communicatie - Fontys Hogescholen
Ook toe aan maatwerk?
Een passende oplossing voor elke situatie?Laat ons je helpen